Over Kathelijne van Beek (1978)

Na mijn HBO opleiding Psycho Sociaal Werk heb ik 2 jaar in de psychiatrie gewerkt. Ik merkte dat ik hierin iets miste en ben op onderzoek uitgegaan. In de daaropvolgende tijd heb ik in verschillende sectoren banen gehad. Door een bijzonder gesprek dat ik in die periode met een biodynamische therapeute heb gehad, ontdekte ik wat ik al die tijd gemist had. Zij wees me erop dat het belangrijk is dat lichaam en geest een verbinding maken. Wat mij hierzo in aanspreek is dat je via het lichaam dingen kan ontdekken die anders verborgen zouden blijven. Alle herinneringen worden namelijk door je lichaam opgeslagen, ook als je de herinneringen zelf niet meer ‘weet’.

Na dit gesprek heb ik meteen een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek bij de “Kleine Swaen”, het opleidingsintituut voor biodynamische psychologie. Dit voelde echt als thuiskomen.

De wil om dingen te ontdekken is zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk een belangrijke drijfveer. Deze kwaliteit om dingen te willen ontdekken/onderzoeken kan ik in mijn praktijk goed gebruiken. Hier heb ik ook tijdens mijn opleiding veel aan gehad.

Verder heeft massage altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mijn vader was masseur van het nationaal ballet, dus van jongs af aan heb ik ervaring met het ontvangen en geven van massages. Zoals mijn supervisor in de opleiding dit zo mooi zei: “Kathelijne is in het bezit van het massage gen”. Contact maken via het lichaam door massage is voor mij iets heel natuurlijks en tegelijkertijd heel bijzonders en dit wil ik graag aan mijn cliënten mee geven.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is om te zien dat mijn cliënten zichzelf steeds beter leren kennen. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat ze besluiten om dingen anders te gaan doen, waardoor ze zich vrijer kunnen gaan voelen. De vastgehouden energie kan zo weer in beweging komen.

De Ontdekking is een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, gevestigd in het hart van Deventer.

Bezoek mij ook op: Facebook LinkedIn