Stralend ondernemen

14 juni 2016

Bijzonder weekend stralend ondernemen gehad onder bezielende leiding van Rose Jansen. Een weekend met veel informatie en een enorme berg enthousiasme en energie van Rose die zeker resoneerde bij mij. Ik voelde steeds meer dat kleine enthousiaste meisje in mijzelf omhoog komen. Ook merkte ik hoe belangrijk het is om bij mezelf te blijven en me niet teveel te laten meeslepen en beïnvloeden door iemand anders. Daar ben ik heel gevoelig voor. Op zaterdag was ik heel enthousiast en merkte ik dat ik het ook erg leuk vond maar aan het eind van de zondag was ik helemaal overspoelt met informatie en voelde ik me helemaal niet meer zo goed. Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt in alles en merk nu ik weer thuis ben ik langzaam de mooie dingen van het weekend weer kan gaan zien. Ook merk ik dat het zo belangrijk voor me is om trouw te blijven aan mezelf en niet maar zo iets aan te nemen van iemand anders omdat dat voor hem/haar werkt. Ik moet het op mijn eigen manier doen. Iets wat Rose zei tijdens de training is me daarin erg bij gebleven: ” je moet zijn wie je ten diepste bent en als je dat bent dan krijg je wat daarbij past” en dat voelt zo waar voor mij. Dat betekend dus ook mijn eigen weg hierin gaan en zelf kunnen voelen welke weg de juiste voor me is. Hiermee help ik mijn cliënten ook. Ik help ze om trouw te zijn aan zichzelf en iedere keer als ze van zichzelf weg gaan help ik ze via hun lichaam de weg weer terug te vinden. Dat ze steeds meer leren vertrouwen op hun lichaam en dat het lichaam wel weet wat het juiste is. Dit heb ik zelf ook weer zo mooi kunnen ervaren dit weekend. Ik merkte dat ik steeds meer van mijn lichaam weg ging en daardoor mezelf een beetje kwijt raakte. Maandag na het weekend voelde ik me daarom niet zo goed ik kreeg het gevoel dat ik het niet goed deed, dat als ik niet zou doen wat Rose zegt ik geen goed ondernemer zou kunnen zijn. Ook de berichtjes op Facebook hielpen daar niet bij want daar deelde groepsgenoten hoe goed ze al bezig waren met het implementeren van de dingen die ze geleerd hadden. Ik deed dit niet. Vandaag vroeg opgestaan en lekker mijn lijf verzorgd met heerlijke koude (als je over de eerste drempel heen bent is het echt lekker) douche en droog borstelen om de doorbloeding op gang de brengen daarna mijn lichaam in te smeren met olie. Zo fijn om mezelf liefdevol aan te raken en mijn lichaam goed te verzorgen. Daarna heerlijke yoga oefeningen gedaan en een meditatie en mezelf gevoed met een heerlijke ontbijt. Dit heeft me geholpen om weer bij mezelf te komen en bij mijn eigen vitaliteit en zin. Dus nu lekker achter de computer gekropen om dit blog te schijven over mijn ervaringen.

Iets moois wat Rose zei wat me is bij gebleven is: “je hebt geen energie je maakt energie” en dat voel ik vandaag ook zeker. Ik heb net weer even een dansje tussendoor gemaakt op het nummer Happy en daar krijg ik dan ook meteen wat energie voor terug.

Ook merk ik dit achter de computer. Ik wordt daar altijd heel erg moe van maar door te doen wat Rose ons leerde in het weekend lukt het me om gemotiveerd te blijven en ook energiek. Ze vertelde ons over een onderzoek wat gedaan is over de invloed van alle piepjes (Facebook, appjes, smsjes, mail, telefoon) op onze hersenen. Al deze afleiding zorgt ervoor dat we niet gefocust kunnen blijven werken en dit was 1 van de 8 redenen om een succesvol ondernemer te zijn. In het onderzoek kwam naar voren dat we iedere 11 minuten een piepje binnen krijgen en daar dus op moeten reageren en het bijna een soort verslavend effect heeft. En vervolgens duurt het weer 22 minuten voor we weer gefocust verder kunnen. Ik heb mezelf nu dus aangeleerd om mijn mail en telefoon uit te zetten als ik aan het werk ben en dan ergens op de dag tijd neem om mails etc. te beantwoorden. Verder vertelde Rose dat het belangrijk is om tussen door steeds pauze te nemen. Ik heb dus nu het programma time-out op mijn computer geïnstalleerd en daarmee neem ik iedere 15 minuten 1 minuut pauze om een korte ademhaling oefening te doen en even te voelen hoe het in mijn lijf is en ieder uur neem ik dan 10 minuten pauze om echt even te bewegen en weer wat energie te krijgen.

Iets wat nog een uitdaging voor me is en wat volgens Rose heel belangrijk is, is om een doelgroep te kiezen. Rose zei namelijk: “kies en je wordt gekozen”. Maar ja ik wil zo graag iedereen helpen en niemand uitsluiten. Nu na het weekend voel ik wel steeds meer de waarde hiervan. Als ik een bepaalde klacht heb bijvoorbeeld nek en schouder klachten dan ga ik ook liever naar iemand die daarin gespecialiseerd is. De komende tijd ga ik me daar eens goed over buigen en kijken waar ik op uit kom. Het is in dit weekend aangeraakt en krijgt ook steeds meer vorm.

En wat me het meest is bijgebleven van het weekend is het schrijven van een blog. We moesten een oefening doen waarin we in 6 minuten over 5 redenen om meer water te drinken moesten schrijven. Juist door deze tijdsdruk merkte ik dat ik in een flow terecht kwam en niet zo aan het nadenken was over wat ik nou precies moest gaan schreven. Ik schreef gewoon en de woorden kwamen als vanzelf. Ik wist niet dat ik zoveel plezier hierin had dus vandaar dat ik ook vandaag meteen aan de slag ben gegaan om dit blog over het weekend te schijven. Vroeger toen ik klein was schreef ik ook al griezelverhalen dus het is me niet vreemd dat ik schrijven zo leuk vind maar ik was het wel een beetje vergeten. Mooi om te zien hoe zich zoiets kan openen door een bepaalde oefening te doen en zo een bepaalde bron te ontdekken in jezelf. Met cliënten werk ik hier ook mee om hun bronnen in zich zelf weer te ontdekken. Want we hebben er eindeloos veel in ons alleen zijn we vergeten dat het onze bronnen zijn die ons kunnen helpen.

 

Ik heb me niet opgegeven voor het jaarprogramma omdat ik voel dat dit niet helemaal de manier voor mij is althans niet op dit moment maar wel heb ik heel veel handvatten mee gekregen om mijn praktijk meer te laten bloeien en daar ben ik heel dankbaar voor <3. Voor mij ook helder geworden hoeveel belemmerende overtuigingen ik heb rondom geld. En dat na de training er al wel een hele hoop overboord gegooid konden worden.

Ik ga stralend verder met het steeds meer laten bloeien van mijn praktijk. En hoop jou hier ook te mogen ontvangen.

Stralende dag voor jullie

Lieve groeten

Wil je hier op reageren? Dat kan hier!

Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn site.

Meest recente berichten

Bezoek mij ook op: Facebook LinkedIn