Neem tijd om stil te staan

14 april 2015

Lieve lezers,

Dit is mijn eerste blog dus spannend hoe het mij en jullie zal bevallen.

Ik ben Kathelijne van Beek  en ik ben biodynamisch therapeut (lichaamsgerichte psychotherapie) en daarnaast verzorg ik biologische catering. Afgelopen zondag heb ik mezelf een stilte dag cadeau gegeven. En een Cadeau was het zeker. En het voelt als een cadeau om even alleen maar te mogen zijn en niets te hoeven doen.

Wat houd voor mij een stilte dag in: ik doe mijn telefoon uit, laat de computer uit, kijk geen TV, lees geen boeken of tijdschriften. Waar het op neer komt voor mij is dat ik alles wat me afleid van de stilte, in mezelf en om me heen, uitzet en me bewust wordt van wat er dan gebeurd.

Want ja er gebeurd een hoop als je de stilte echt toelaat. Je gedachten gaan tekeer en willen je afleiden van alles wat er is. “Misschien toch even een boekje lezen of iets gaan doen om niet al die gedachten te hoeven ervaren”. En de kunst is dan hierbij te blijven en het mooie is juist als je erbij kan blijven worden je gedachten rustiger en van zelf minder. Het vraagt natuurlijk wel wat oefening en concentratie.                Het is oké als er gedachten zijn die je weg houden van de stilte. Je mag hiermee oefenen. Er is geen opdracht alles wat erop komt is goed.

Wat ik heb gedaan afgelopen zondag is vooral veel in de natuur geweest. De natuur kan je helpen om de stilte meer te vinden. Ik ben naar Bussloo gefietst en daar heb ik gewandeld om het meer heen en vervolgens ook een duik genomen in het nog ijskoude water. Want als je erin bent is het echt vreselijk koud maar als je eruit komt dan tintelt je hele lichaam en wordt je helemaal warm en voel je je levend. Ik heb me natuurlijk snel weer aangekleed om mijn lichaam te helpen om de warmte vast te houden. Ik ben weer terug gefietst en ergens halverwege mijn fiets neer gezet en in het gras mijn lunch opgegeten. Na de lunch heerlijk in het gras gelegen en genoten van het gras en het gevoel dat ik gedragen werd door de aarde. Wat ik nog meer doe tijdens een stilte dag is mediteren, dit kan op verschillende manieren en belangrijk is dat je jou eigen manier hierin vind. Afgelopen zondag heb ik de glimlach meditatie gedaan, in deze meditatie voel je een zachte glimlach in je ogen en vervolgens ga je alle organen langs en stuurt jou glimlach daarnaar toe. Het geeft heel veel ontspanning om dit te doen.

Het geeft zoveel rust en ruimte om even niets te hoeven, alleen maar te zijn meer is er niet. Dit geeft me zoveel lucht, gevoel van tijd en ruimte. Het mooie is ook tijdens een stilte dag ga je de stem van je intuïtie ook meer horen en kan je beter aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt.  En op deze manier kan je dus ook hier meer ruimte aan geven en je intuïtie ontwikkelen.

Ik heb meerdere stilte retraites gevolgd en ook gekookt tijdens stilte retraites. Een dag is eigenlijk wel een beetje weinig maar in onze hectische wereld wel heel erg belangrijk om jezelf aan op te laden. Even stil te staan bij wat erin je lijf gebeurd. Je kunt zo even afstand nemen en kijken naar je leven. Wat is belangrijk voor me en wat kan ik beter niet meer doen.

In mijn therapie kunnen we dit ook gaan onderzoeken. Je kunt daar ervaren hoe het is om echt stil te staan bij je lijf en wat het je te vertellen heeft. Ik neem je hierin mee op reis en we gaan samen onderzoeken wat je lijf en je gedachten je te vertellen hebben

Voor meer informatie over mijn praktijk kun je kijken op http://www.massagepraktijkdeontdekking.nl

Voor meer informatie over mijn biologische catering kun je kijken op: https://www.facebook.com/QathelijneBiologischeCatering?pnref=lhc

Ik wens iedereen een mooie zonnige lentedag toe. En neem vandaag iets meer tijd om even stil te staan.

Lieve groeten Kathelijne van Beek

Reacties

Pascal zei op 19 december 2017:

Erg mooie post.

Wil je hier op reageren? Dat kan hier!

Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn site.

Meest recente berichten

Bezoek mij ook op: Facebook LinkedIn